Skupine izdelkov

 

Iskalnik po produktih

Ne najdeš izdelka?

  • napiši delni naziv
  • napiši celoten naziv
 
 
 
Nano premazi
Nano premazi
 
 

Nanotehnološki proizvodi, nano premazi

KAJ JE NANOTEHNOLOGIJA?

Nanotehnologija se ukvarja z mikroskopsko majhnimi strukturami. Izraz "nano" izhaja iz stare grščine in pomeni "škrat, palček". Izraz uporabljamo tudi kot okrajšavo za miljardinko. V metričnem sistemu enot je izraz "nano" definiran kot ena miljardinka metra, torej 1 nanometer je ena miljoninka milimetra.

Nanotehnologija temelji na molekularni kemiji in se ukvarja s sintezo in obdelovanjem kompleksnih, visoko molekularnih agregatov. Znanstveniki jo včasih poimenujejo tudi "ključna tehnologija" 21. stoletja, saj bo dolgoročno gledano vplivala tudi na naše vsakdanje življenje.

Več o tem...

 

KAKO DELUJEJO NANO PREMAZI?

Površinska zatesnitev obdelovalnih površin navznoter, ki jo omagoča trdna samoorganizirana molekularna plast, je le del učinka. Premaz vsebuje delce, ki se trdno združijo z izbrano podlago, in druge, ki dajo premazu neverjetne in enkratne lastnosti.

Med sušenjem nanosa se ti delci med seboj uredijo sami.

Več o tem...

Faza 1 Faza 2 Faza 3

Nanotehnološki premazi so primerni tako za vsakdanjo rabo kot tudi za specifične potebe in zahteve industrije. Poleg vsakovrstne zaščite omogočajo tudi lažje čiščenje vseh površin, uporaba čistil ter vložek truda se zmanjša tudi do 80%.

 

 
Razvrsti produkte po:
 
 
 
 

Povpraševanje

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.